Blessure verpest zomertransfer Van Ginkel: Totaal niet aan de orde

Blessure verpest zomertransfer Van Ginkel: "Totaal niet aan de orde"

27-06-2018 15:44
29

Marco van Ginkel komt deze zomer níet naar PSV. Karel Jansen, de zaakwaarnemer van de middenvelder, bevestigt dat in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Een knieblessure heeft roet in het eten gegooid. 

"In overleg met de medische staf van Chelsea kijken we naar de situatie", meldt Jansen woensdag aan het EDVan Ginkel en zijn werkgever zijn in overleg over een 'duurzame oplossing' voor de knieblessure waar de Oranje-international mee kampt. Van Ginkel heeft al langere tijd last van zijn knie. 

"Of we gaan het nu met rust proberen op te lossen, of via injecties of toch weer een operatie. Dat zijn de scenario's die afgewogen worden. Een transfer is op dit moment in ieder geval totaal niet aan de orde", aldus Jansen. 

Erg vroeg
In de winter zouden Chelsea en Van Ginkel opnieuw kunnen bekijken of een (tijdelijk) vertrek naar Eindhoven mogelijk is. "Dat is niet ondenkbaar, maar op dit moment erg vroeg. PSV heeft voor Marco in de afgelopen jaren een heel belangrijke betekenis gekregen en andersom voelt hij ook het vertrouwen en de waardering."

"We staan nu eerst voor andere keuzes, waarbij fit worden voorop staat. De situatie is zoals hij is, maar het verleden heeft uitgewezen dat Marco kan knokken en er daarna weer staat."

Overigens zegt Jansen dat Fenerbahçe nooit in beeld is geweest voor Van Ginkel. "Dat heeft nooit gespeeld."

Lees ook: 'Wéér knieblessure Van Ginkel, mogelijke transfer lijkt van de baan'