Update: 'Zoet wil vertrekken; PSV hanteert vraagprijs van zes miljoen euro'

Update: 'Zoet wil vertrekken; PSV hanteert vraagprijs van zes miljoen euro'

28-06-2018 09:04
98

De interesse van buitenlandse clubs voor Jeroen Zoet neemt toe. Dat meldt De Telegraaf. De Oranje-international is in beeld bij Napoli om het stokje over te nemen van routinier Pepe Reina.

De nummer twee van de Serie A heeft echter nog een ijzer in het vuur. Napoli heeft ook de naam van Alex Meret omcirkeld. De 21-jarige sluitpost van Jong Italië werd het afgelopen seizoen door de Napolitanen verhuurd aan SPAL. Hij wordt met Gianluigi Donnarumma als het grootste keeperstalent van Italië gezien, maar is nog onervaren en moet twintig miljoen euro kosten.

Het contract van Zoet in Eindhoven loopt nog maar één jaar door en dat drukt de prijs. Toch wil PSV miljoenen incasseren voor zijn doelman. Aan de andere kant kan Zoet er voor kiezen nog één seizoen bij PSV te blijven, weer in de Champions League te spelen en volgend jaar zomer te profiteren van zijn transfervrije status.

Overigens is het volgens De Telegraaf niet uitgesloten dat Napoli voor zowel Zoet als Meret gaat. Desondanks is vooral de komst van de Nederlander noodzakelijk vanwege zijn routine. De nieuwe PSV-trainer Mark van Bommel moet dan ook voorbereid zijn op een mogelijk vertrek.

Update 9.04 uur: Volgens het Italiaanse AreaNapoli heeft Zoet een nieuw contractaanbod van PSV geweigerd. De doelman kon voor liefst vijf jaar bijtekenen, maar heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Napoli. De Eindhovenaren zouden een vraagprijs van zes miljoen euro hanteren.