Update: 'ADO is te spreken over stagiair en gaat in gesprek met doelman'

5 juli om 14:32

ADO Den Haag heeft doelman Mike Havekotte op stage. De 22-jarige doelman stond donderdag voor het eerst op het trainingsveld in Den Haag.

Dat meldt ADO op de eigen website. Havekotte stond het afgelopen seizoen onder contract bij Excelsior. Daar liep zijn contract af en sindsdien is de goalie op zoek naar een nieuwe club. De sluitpost komt uit de jeugd van FC Utrecht en verkaste medio 2015 transfervrij naar Excelsior.

Een erg gelukkig huwelijk werd dat niet. Het afgelopen seizoen kwam de 22-jarige goalie niet verder dan acht wedstrijden in de beloften eredivisie. Daarin moest hij elf keer vissen. Bij ADO krijgt Havekotte nu een nieuwe kans. Zaterdag zal hij speelminuten krijgen in de eerste oefenwedstrijd van ADO voor het nieuwe seizoen. ADO speelt in Leiden tegen LVV Lugdunum. Na die wedstrijd, die om 14.00 uur begint, wordt gekeken of Havekotte langer blijft.

Update 05/07: Mike Havekotte lijkt in zijn proefperiode genoeg indruk te hebben gemaakt op ADO Den Haag. De club gaat met hem in gesprek over een mogelijke samenwerking, weet Omroep West. Voor Hakeem Araba was er minder goed nieuws: hij zal geen voorstel krijgen van de eredivisionist.