Hoofd opleidingen PSV: 'Als ik alleen maar achter bureau zit, heb je niks aan me'

Hoofd opleidingen PSV: 'Als ik alleen maar achter bureau zit, heb je niks aan me'

Gepubliceerd: donderdag 28 juni 2018 om 13:10do 28-06-2018 om 13:10

Ernest Faber is de nieuwe hoofd opleidingen bij PSV. En dat is ook voor hemzelf best een verrassende stap. Dat stelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. 

"Als ik alleen maar achter een bureau moet zitten, heb je niks aan mij", aldus de 46-jarige Faber tegenover ED. Daarmee lijkt een functie als hoofd opleidingen onlogisch. "Bij PSV is het zo ingevuld dat het kantoorgedeelte grotendeels door anderen ingevuld wordt. Het gaat er voor mij vooral om om spelers en trainers te begeleiden en beter te maken", verklaart hij de stap. Faber was eerder werkzaam als trainer bij FC Eindhoven, NEC en FC Groningen.

Faber was in de race om in Mexico aan de slag te gaan bij Pachuca CF. "Daarnaast was er een aantal andere mogelijkheden en die heb ik aan de kant geschoven toen Toon Gerbrands me belde." De Eindhovenaar kijkt ernaar uit om talent te begeleiden. "Ik wilde dit al eerder doen bij PSV en als ik het zou gaan doen, wilde ik het voor een langere periode doen. Daarom heb ik ook voor vijf jaar getekend."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws