'Brands werkt aan opvallende deal: 13 miljoen voor dubieuze 'knipoog-Kroaat''

'Brands werkt aan opvallende deal: 13 miljoen voor dubieuze 'knipoog-Kroaat''

28-06-2018 16:04
23

Everton-directeur Marcel Brands heeft belangstelling voor Domagoj Vida, verdediger van Besiktas. In Nederland staat Vida beter bekend als de 'knipoog-Kroaat'.

De blonde verdediger van Besiktas speelde in 2011 een dubieuze rol bij de Champions League-uitschakeling van Ajax. Vida, toen nog in dienst van Dinamo Zagreb, liet Olympique Lyon-spits Bafetimbi Gomis iets te opzichtig scoren en begroette de goals van zijn Franse tegenstander met een knipoog. Dinamo Zagreb verloor uiteindelijk met 7-1 van Lyon, wat Ajax een vervolg in de Champions League kostte.

Inmiddels is Vida een gewaardeerde kracht bij Besiktas en dat is ook Brands opgevallen. De director of football overweegt hem deze zomer naar Everton te halen, meldt het Turkse TRT Sports. De 61-voudig international van Kroatië, op dit moment actief op het WK in Rusland, moet een slordige dertien miljoen euro kosten. Everton hoopt gebruik te maken van de goede band met Besiktas, dat in januari Cenk Tosun verkocht aan de Premier League-club.