Clubicoon Senden moet Roda JC na 29 jaar verlaten: 'Een hard besluit'

Clubicoon Senden moet Roda JC na 29 jaar verlaten: 'Een hard besluit'

28-06-2018 23:51
45

Clubicoon Ger Senden (rechts op de foto) zal Roda JC gaan verlaten. De voormalig rechtsback fungeerde de afgelopen tien jaar als teammanager, maar ontkomt niet aan de noodzakelijke saneringen in Kerkrade.

Senden zal na 29 jaar trouwe dienst op zoek moeten naar een nieuwe werkgever, bevestigt hij zelf aan De Limburger. De in Heerlen geboren oud-verdediger spreekt van een 'hard besluit', maar wil niet op details ingaan. Technisch directeur Harm van Veldhoven moest Senden en meerdere werknemers van Roda JC noodgedwongen ontslaan. "Dit is een zware bevalling. Sommige mensen reageerden verrast, anderen minder. Op alle fronten kijken we naar oplossingen", laat hij weten aan het regionale medium.

Van Veldhoven zal per 1 juli niet alleen technisch directeur, maar ook algemeen directeur zijn. Wim Collard vervulde die laatste functie de afgelopen seizoenen, maar zal komend seizoen niet meer terugkeren. Videoanalist Roel de Liège vertrekt ook uit Zuid-Limburg en zal aan de slag gaan bij Jong Oranje.