Martens helpt Ajax aan 'internationale topspeler': Lieke wist dat ze op zoek was

Martens helpt Ajax aan 'internationale topspeler': "Lieke wist dat ze op zoek was"

29-06-2018 16:02
23

Transfernieuws uit Amsterdam: de Ajax Vrouwen hebben zich versterkt met Line Røddik Hansen. De Deense verdediger, volgens Ajax een internationale topspeler, komt over van FC Barcelona.

Røddik Hansen heeft vrijdag haar handtekening gezet onder een contract voor één jaar. De laatste twee seizoenen speelde ze bij Barcelona en daarvoor kwam ze uit voor topclubs Olympique Lyon en FC Rosengard. Verder is Røddik Hansen 132-voudig international van Denemarken.

Benno Nihom, trainer van de Ajax Vrouwen, is blij met de transfer. "Als je de kans hebt om een speler, met zoveel ervaring, naar Ajax te halen dan moet je de kans aangrijpen. Het is grappig dat deze transfer in dezelfde week rondkomt als die van Dusan Tadic. Allebei zijn het internationale topspelers met veel ervaring", zegt hij op de clubsite.

De transfer werd in de steigers gezet door een tip uit Barcelona. Nihom: "Ik heb een tip gekregen van Lieke Martens, haar teamgenoot bij Barça. Lieke wist dat zij op zoek was naar een nieuwe club. Daarna hebben we contact met haar opgenomen om te praten over een transfer."