'Ja, Lozano en ik zijn concurrenten bij PSV, maar ervaar dat niet als probleem'

'Ja, Lozano en ik zijn concurrenten bij PSV, maar ervaar dat niet als probleem'

30-06-2018 07:05
34

De transfer naar de A-selectie van PSV kwam voor Donyell Malen (foto) als een verrassing. De jonge aanvaller van PSV maakte vorig seizoen indruk bij Jong PSV, waar hij topscorer werd, en mag komend seizoen zijn kunsten gaan laten zien in het eerste elftal van Mark van Bommel. Ook Cody Gakpo heeft die beloning gekregen.

Malen vertelt zaterdag in een interview met het Eindhovens Dagblad dat hij stiekem hoopte uitgenodigd te worden voor het eerste. "Dat we nu definitief naar de A-selectie zijn gegaan, is niet iets waar ik zomaar op rekende", zegt Malen. "Er is een nieuwe trainer gekomen (Mark van Bommel, red.) en het was toch even afwachten hoe hij erover zou denken. Ik hoopte het natuurlijk wel. Echt top dat het dan uitkomt."

Het zou voor Malen en Gakpo goed kunnen zijn als concurrent Hirving Lozano naar een andere club vertrekt. De Mexicaan staat er bij diverse buitenlandse clubs goed op en is momenteel met zijn land actief op het WK. Gakpo geeft aan daar niet mee bezig te zijn. "Ja, we zijn in zekere zin concurrenten, maar ik heb dat nooit als een probleem ervaren. Je probeert elkaar toch op te peppen, bijvoorbeeld als de een niet heeft gespeeld en de ander wel."