Vitesse-nieuweling: 'Zal ik eerlijk zeggen waarom ik niet ben weggegaan?'

Vitesse-nieuweling: 'Zal ik eerlijk zeggen waarom ik niet ben weggegaan?'

30-06-2018 12:50
91

Vitesse-aanwinst Khalid Karami (rechts op de foto) wilde eigenlijk vórig jaar al vertrekken bij Excelsior. In gesprek met Voetbal International legt de rechtsback uit waarom hij tóch nog een jaar in Rotterdam bleef. 

"Zal ik eerlijk zeggen waarom ik vorig seizoen niet ben weggegaan? Het viel gewoon echt tegen wat er kwam. Kennelijk was ik niet zo'n interessante speler. Ik kreeg vaak teksten te horen waaruit bleek dat clubs of trainers niet overtuigd waren. Ik was in hun ogen maar een speler van Excelsior die het aardig deed bij een ploeg die tegen handhaving vocht", blikt Karami terug. 

"Oké, prima, geen probleem, dan blijf ik toch nog een jaartje, dacht ik. De band met Excelsior is onbeschrijfelijk, het zal voor altijd mijn club blijven."

Qatar
In januari was de vleugelverdediger alsnog dichtbij een vertrek. Een lucratief avontuur lonkte. "In Qatar, ja. Alles was rond. Ik had de vliegtickets, het contract was opgesteld, maar het klopte niet. Het was rond de competitiehervatting tegen Sparta. Ik was er niet voldoende bij met mijn hoofd, ik zat al half in Qatar."

"Maar er kwam een kink in de kabel. Ineens dook er een andere makelaar op, ik vertrouwde het niet. Mijn gevoel zei dat ik het niet moest doen. Mensen verklaarden me voor gek dat ik alles afzegde. De trainer zei letterlijk dat hij mij een hele grote vond omdat ik zo veel geld liet lopen. Daar kon hij alleen maar respect voor hebben. Vond ik mooie woorden. Dat deed me echt wat."