Update: Schalke bevestigt: Marokkaans international betrokken bij dodelijk ongeval

Update: Schalke bevestigt: Marokkaans international betrokken bij dodelijk ongeval

30-06-2018 18:55
64

De Marokkaans international Amine Harit zou zaterdag betrokken zijn geweest bij een dodelijk auto-ongeluk. Dat melden Marokkaanse media.

Het ongeluk zou zijn gebeurd in de buurt van Marrakesh. Onbevestigde berichten melden dat het 14-jarige broertje van Harit achter het stuur zou hebben gezeten. Een 28-jarige man zou bij het ongeluk om het leven zijn gekomen. De bestuurder van de auto zou een voetganger over het hoofd hebben gezien die over wilde steken. In een reactie laat Schalke 04 weten kennis te hebben genomen van de berichten en alles in het werk te stellen om informatie uit eerste hand te krijgen.

Harit, die onder contract staat bij Schalke 04, maakte onderdeel uit van de WK-selectie van Marokko die op het WK in Rusland actief was. Hij stond tegen Iran in de basis, maar maakte de wedstrijd niet vol. Marokko verloor die wedstrijd in de slotfase met 0-1. Tegen Portugal en Spanje kwam Marokko vervolgens niet verder dan een punt, waardoor het toernooi er snel op zat.

Update 18.55: Schalke bevestigt zaterdagavond dat Harit inderdaad betrokken is geweest bij een dodelijk ongeluk in Marokko. Eén persoon is overleden bij het incident. Harit heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en kon daarna naar huis. "We leven mee met Amine en natuurlijk met de nabestaanden van het slachtoffer", aldus Christian Heidel namens Schalke. "Momenteel hebben we contact met de betrokkenen."