'Argentinië hakt knoop door: Sampaoli nog twee dagen officieel bondscoach'

1 juli om 21:29

Jorge Sampaoli is officieel nog twee dagen in charge bij de nationale ploeg van Argentinië. Dat melden lokale media zondag. De bondscoach wordt geslachtofferd na de eliminatie in de achtste finale van het WK.

Argentinië overleefde de groepsfase met hangen en wurgen en kon het in de achtste finale niet bolwerken tegen Frankrijk. Na 95 spectaculaire minuten werd het 4-3. Sampaoli maakte direct na de uitschakeling bekend dat hij nog niet opstapt, maar Argentijnse media weten meer: de bondscoach is op zéér korte termijn werkloos.

De voetbalbond van Argentinië zou Sampaoli hebben gevraagd terug te treden en hij is daarmee akkoord gegaan. Het besluit wordt naar verluidt officieel gemaakt als de spelers en technische staf dinsdag weer voet zetten op Argentijnse bodem.

Sampaoli ligt al geruime tijd onder vuur in Argentinië en tijdens het WK bereikte de situatie het kookpunt. Na de nederlaag tegen Kroatië (0-3) zouden de spelers het heft in eigen handen hebben genomen. Zo was op beelden te zien dat Sampaoli aan Lionel Messi vroeg of hij Sergio Agüero moest laten invallen tegen Nigeria.