Martinez: "Onze situatie is niet dezelfde als vier jaar geleden bij Nederland"

1 juli om 23:59

Roberto Martinez geeft toe dat de spelers van België geoefend hebben op het nemen van strafschoppen. Op een scenario zoals vier jaar geleden tijdens het duel tussen Nederland en Costa Rica rekent hij echter niet. Louis van Gaal wisselde een minuut voor het einde van de verlenging Jasper Cillessen voor Tim Krul, die uitgroeide tot nationale held. 

Martinez neemt het maandag met België op tegen Japan in de achtste finale van het WK. "Je moet op alles voorbereid zijn, ook op strafschoppen. De spelers hebben geoefend, maar geen enkele training kan de omstandigheden simuleren", zei Martinez op de persconferentie, geciteerd door Het Nieuwsblad.

Louis van Gaal was de eerste bondscoach ooit die zijn keeper vlak voor een strafschoppenserie wisselde. Dat deed hij vier jaar geleden als bondscoach van het Nederlands elftal. "Je moet het overwegen om in de strafschoppenserie je doelman te wisselen. Maar onze situatie is niet dezelfde als vier jaar geleden bij Nederland", zegt Martinez.

"Onze keepers hebben allemaal een beetje dezelfde skills op strafschoppen. Dus ik moet dan niet wisselen. Maar we gaan proberen om het niet zo ver te laten komen."