Ten Hag: 'Ik begrijp de teleurstelling, maar die avond zijn grenzen overschreden'

Ten Hag: 'Ik begrijp de teleurstelling, maar die avond zijn grenzen overschreden'

02-07-2018 07:57
50

Erik ten Hag bereidt zich met Ajax voor op het nieuwe seizoen, waarin de landstitel wél in de wacht moet worden gesleept. Toen bleek dat het vorig seizoen weer niet ging lukken, liepen de gemoederen hoog op.

Ten Hag stapte tussentijds in bij Ajax, maar de missie om de 34ste landstitel naar Amsterdam te halen mislukte. Extra pijnlijk: PSV werd in een rechtstreekse confrontatie met Ajax kampioen. Bij terugkeer in de hoofdstad wachtte een groep boze supporters de Ajax-bus op.

"Dat was zo'n intimiderende sfeer. Het is een ervaring die je meeneemt", blikt Ten Hag terug bij AT5. Hakim Ziyech kreeg een duw van een stel Ajax-fans. "Vier jaar geen kampioenschap brengt een hoop frustratie mee. Ik begrijp de teleurstelling, maar de manier waarop je iets uit heeft grenzen. Die zijn die avond overschreden."

Ten Hag wist naar eigen zeggen waar hij aan begon als opvolger van de ontslagen Marcel Keizer. "Ik weet wat Ajax voor een club is", zegt hij. "Ik weet wat het voor impact heeft. De mensen hunkeren naar een kampioenschap."