Almere City haalt speler op bij promovendus: 'Verwacht een mooi seizoen'

Almere City haalt speler op bij promovendus: 'Verwacht een mooi seizoen'

02-07-2018 10:59
9

Almere City heeft zich versterkt met Youri Loen. Hij komt over van FC Emmen en tekent een contract voor twee jaar. Dat heeft Almere City bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Loen kwam in Emmen de afgelopen twee seizoen tot zestig officiële competitiewedstrijden, waarin hij zeven keer scoorde. Op de site van Almere City verklaart hij de opvallende move. "Almere City FC wilde mij heel graag hebben en handelde snel. Dat gaf een erg goed gevoel", aldus Loen. "De ambities van de club spreken mij aan. Ik verwacht een mooi seizoen, waarin we het hopelijk nog een stap beter gaan doen dan afgelopen jaar. Mijn doel is om belangrijk te worden voor de ploeg en gezamenlijk de clubdoelstelling te halen.”

Technisch directeur Robert Maaskant is blij met de komst van Loen. "Youri is afgelopen seizoen met FC Emmen naar de Eredivisie gepromoveerd en heeft een hoop duels in de benen. Hij kan spelen als linksback, maar ook als linkshalf. Hij is dus multifunctioneel inzetbaar. Bovendien heeft Youri een fantastisch karakter en een geweldige drive." Het contract van Loen in Emmen liep op 1 juli af. In een eerder stadium gaf hij aan graag de stap te willen maken naar het buitenland. Nu kiest hij dus toch voor een langer verblijf in Nederland. Een extra jaar bij Emmen leek een logisch gevolg, maar Loen kiest dus voor Almere City.

Daarnaast heeft de 18-jarige spits Stijn Meijer een contract getekend bij Almere City. Hij komt over van Willem II, waar hij het afgelopen half jaar voetbalde voor de Onder 19.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.