Vitesse heeft zomeraanwinst nummer vijf binnen: 'Sterke, atletische verdediger'

2 juli om 14:02

Jake Clarke-Salter maakt de overstap van Chelsea naar Vitesse. De twintigjarige verdediger wordt komend seizoen gehuurd van de Premier League-grootmacht. Vitesse bevestigt de overstap van de jeugdinternational maandag via de officiële kanalen. 

"Ik heb van verschillende jongens goede verhalen gehoord over Vitesse, onder andere van Lewis Baker en Izzy Brown. Ook de progressie die Matt Miazga heeft geboekt, maakt mij heel nieuwsgierig naar mijn kansen bij Vitesse. Ik wil mijn power combineren met voetballend vermogen", zegt Clarke-Salter op de website van de Arnhemmers

Technisch directeur Marc van Hintum is verheugd met de komst va Clarke-Salter. "Jake is een sterke en atletische verdediger. Kwaliteiten die we met het vertrek van Guram Kashia en Matt Miazga goed konden gebruiken. Jake is enorm gedreven en wil zijn visitekaartje in de Eredivisie afgeven."

De Chelsea-huurling is voor Vitesse de vijfde versterking voor 2018/19. Eerder werden Khalid Karami, Rasmus Thelander, Oussama Darfalou en Max Clark gecontracteerd.