Neymar en Firmino maken verschil na rust en verlengen Mexicaanse vloek

Neymar en Firmino maken verschil na rust en verlengen Mexicaanse vloek

02-07-2018 17:52
64

Brazilië heeft zich ten koste van Mexico geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Rusland. In Samara tekenden Neymar en invaller Roberto Firmino voor de doelpunten: 2-0. 

Mexico, met onder meer Hirving Lozano (PSV) en Andrés Guardado in de basis, begon sterk tegen Brazilië. In de counter waren de Mexicanen levensgevaarlijk. Hirving Lozano was één van de beste spelers aan de zijde van El Tri. Met diverse dribbels maakte Chucky het leven van directe tegenstandert Filipe Luis zuur. 

Ook Brazilië kwam er een paar keer dreigend uit, maar na de pauze ging de wedstrijd pas écht los. Neymar opende de score in de 51e minuut. Na een goede actie van Willian kon de veelbesproken spits van dichtbij binnentikken.  

Na de treffer van Neymar drong Mexico nog wel aan, maar de ijzersterkte achterhoede van De Goddelijke Kanaries slaagde erin om het doel schoon te houden. Vervelend momentje was nog een smerige overtreding van Miguel Layun, die met zijn voet op het been van Neymar ging staan. De vedette van Paris Saint-Germain rolde vervolgens theatraal over het veld. Layun kreeg géén rood. 

In de absolute slotfase werd de wedstrijd beslist door invaller Firmino. De goal van de Liverpool-spits was haast identiek aan de 1-0. Ditmaal belandde een pass van Neymar voor de voeten van Firmino, die simpel kon afronden. 

Brazilië neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van de clash tussen België en Japan. Die wedstrijd wordt maandagavond om 20.00 uur gespeeld. Opvallend: voor Mexico is het al de zevende keer op rij (!) dat het een achtste finale verliest.