Kritische De Boer: "Mijn normale reactie zou zijn: hey, wat flik jij me nou?"

2 juli om 20:06

Frank de Boer en Daniël de Ridder hebben geen goed woord over voor Neymar, die in de tweede helft van Brazilië - Mexico alle aandacht naar zich toe trok na een situatie aan de zijlijn met Miguel Layun. Layun ging op de voet staan van Neymar, die behoorlijk theatraal reageerde.

"Ik kan daar niet tegen, tegen dit soort acties", zegt De Boer bij de NOS. "Mijn normale reactie zou zijn: hey, wat flik jij me nou? Scheids? Het was geen trap. Hij stond er heel rustig op. Ik denk dan: jongen, doe nou niet zo moeilijk, joh. Je hebt wat je wilt, een vrije trap. Dan gaat hij rollen alsof z'n been eraf ligt."

De Boer dacht eerst dat er iets anders aan de hand was. "In het begin denk je dat het een oude blessure is, ofzo. Als je dit terug ziet denk je: ja jongen... Dat maakt hem in mijn ogen minder populair. Hij is spectaculair, maar in dat opzicht mag hij nog veel leren van Messi."

Ook De Ridder is kritisch op Neymar. "Hij is fantastisch en wordt veel geraakt, maar Messi wordt minstens zoveel geraakt als hij en die je zie dit soort gekke dingen nooit doen. Het is jammer, vind ik. Het is zo'n fantastische voetballer. Ik vind het niet leuk om te zien en vraag me af wat hij daar zelf van denkt als hij het terug ziet."

<iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute;left:0px;top:0px;overflow:hidden" width="100%" height="100%" frameBorder="0"></iframe>