De Boer: 'Hij zou een verrijking zijn voor de Eredivisie, een onderschatte speler'

3 juli om 08:16

Ronald de Boer begrijpt dat Ajax wil proberen om Daley Blind terug te halen. Volgens de analist is de aanwezigheid van routiniers in een selectie essentieel.

"Een brok ervaring is zó belangrijk voor een team, maar vooral voor de jeugd. Je denkt als achttien-, negentien- of twintigjarige alles te weten – dat dachten wij ook –, maar eigenlijk weet je nog niets", zegt De Boer in De Telegraaf. "De balans wordt bewaakt door jongens die een duel kunnen lezen. En oudere spelers dragen ook bij aan de stabiliteit."

"Nu zie je Ajax soms dertig minuten supergoed voetballen, maar daarna wegzakken", vervolgt de 54-voudig international. "En sommige jonkies halen de ene week een negen en de andere week een drie. Met Dusan Tadic en eventueel Daley erbij wordt het constanter. Blind is een heel slimme speler. Hij zou zonder meer een verrijking zijn voor de Eredivisie. Ik vind hem een onderschatte speler."

De Boer vindt het 'eigenlijk wel logisch' dat Blind openstaat voor een terugkeer. "Danny heeft bijna zijn hele carrière voor Ajax gespeeld en is de club altijd trouw gebleven. Als je vader avontuurlijk is, zit dat in je genen. En als je vader heel honkvast is, zal je dat ook meekrijgen. Daarom kan ik me heel goed voorstellen dat Daley wil terugkeren en belangrijk wil zijn."