Mathijsen: 'Misschien wordt hij wel de tweede spits waar we naar op zoek zijn'

3 juli om 13:25

Etien Velikonja (foto) en Asumah Abubakar krijgen de kans om bij Willem II een nieuw contract af te dwingen. Hoewel de twee aanvallers officieel niet meer in dienst zijn van de Tricolores, staan zij deze week op het trainingsveld in Tilburg. 

Velikonja en Abubakar liepen afgelopen seizoen respectievelijk een kruisbandblessure en een kuitbeenbreuk op. "Velikonja traint de komende week mee om wedstrijdfit te worden", laat technisch directeur Joris Mathijsen dinsdag weten aan het Brabants Dagblad

"Dat geeft de nieuwe trainers meteen de gelegenheid om een goed beeld van hem te krijgen. Willem II biedt hem die kans. Je weet maar nooit of hij de tweede spits wordt waar we nog naar op zoek zijn. Ook Abubakar kan zich aan de trainers laten zien."

De 29-jarige Velikonja maakte vorig seizoen drie goals in vijf duels. De international van Slovenië wil graag in Tilburg blijven, ook al hebben naar eigen zeggen andere clubs belangstelling voor hem. "Van alle opties is in Tilburg blijven de beste. Ik ken de club. De meeste spelers kennen mij."