'Feyenoord enige club waar hij naartoe had willen gaan als hij Ajax had verlaten'

3 juli om 18:11

Mister Ajax Sjaak Swart begeeft zich zondag in hartje Rotterdam, de stad van aartsrivaal Feyenoord. Hij zal in een boekhandel de exemplaren van 'Sjaak Swart 80' signeren. Eigenaar Arno Snoek heeft geen moment getwijfeld om Swart uit te nodigen.

"Ik heb helemaal niets met die rivaliteit tussen de twee clubs, met dat fanatieke gedoe", aldus Snoek tegen Metro. "Het is allemaal overdreven. Het gaat om voetbal, meer niet. Zo denkt Sjaak Swart er zelf ook over, want hij was gelijk enthousiast. Volgens mij zit dat in het karakter van Swart, hij is heel positief en vrolijk."

"Ik zie Swart niet als Ajacied, maar als icoon van het Nederlandse voetbal", vervolgt Snoek. "De Telegraaf belde al om te vragen of ik bang ben voor ongeregeldheden. Wat een onzin. Het wordt gewoon een gezellige middag. Ik heb geen idee hoeveel mensen er komen en of daar veel Ajacieden tussen zitten. Ik vind het gewoon grappig dat hij naar Rotterdam komt."

Volgens Jaap Visser, die het boek 'Sjaak Swart 80' samen met Matty Verkamman heeft gemaakt, vindt Swart het prachtig om naar Rotterdam te gaan. "Hij houdt van De Kuip, van het veld, van de sfeer, noem maar op. In het boek staat een hoofdstuk dat Feyenoord heet en daarin verklaart hij zo'n beetje zijn liefde voor de club. Feyenoord was de enige club waar hij naartoe had willen gaan als hij Ajax had verlaten."