Martinez negeert kritiek op Belgisch systeem: 'Maximaal klaar voor Brazilië'

Martinez negeert kritiek op Belgisch systeem: 'Maximaal klaar voor Brazilië'

03-07-2018 19:29
49

België kroop maandagavond door het oog van de naald tegen Japan, maar Roberto Martinez zwicht niet voor de kritiek. Veel analisten vinden dat hij zijn systeem moet aanpassen tegen Brazilië, maar daar wil de bondscoach niets van weten.

"Ik durf te zeggen dat we maximaal klaar zijn om Brazilië te treffen", vertelt de Spanjaard aan Het Nieuwsblad. "Voor België moet niets meer. Let wel, deze groep wil heel graag naar de halve finale. Maar voor de hele wereld is Brazilië favoriet. Dat kan in ons voordeel spelen, want die favorietenrol heeft ons tegen Japan misschien wel wat verlamd. Maar mijn ploeg is fysiek klaar. De mentaliteit zit heel goed, anders draai je geen 2-0 achterstand om."

"Iedereen praat nu over de tactiek maar ik zie daar geen probleem", vervolgt Martinez. "We zijn en blijven een offensieve ploeg. We gaan nu niet plots verdedigen. We weten echt wel wat we moeten om Brazilië te kloppen. Ik heb mijn plan al. Al lang. Want bij de aanvang van het toernooi was het al duidelijk dat we in de kwartfinale wellicht tegen Duitsland of Brazilië zouden uitkomen in de kwartfinale. Brazilië is de beste ploeg op dit toernooi maar we zijn niet verloren. Verre van zelfs."