'Feyenoord ziet Jörgensen vertrekken: transfersom valt lager uit dan verwacht'

'Feyenoord ziet Jörgensen vertrekken: transfersom valt lager uit dan verwacht'

05-07-2018 07:39
140

Nicolai Jörgensen lijkt Feyenoord deze zomer te verlaten, schrijft het Algemeen Dagblad donderdagochtend. De Deense Eredivisie-topscorer van het seizoen 2016/2017 werkte een matig WK af, maar dat zal volgens het AD geen gevolgen hebben voor de transferplannen van de spits.

Jörgensen wordt sinds kort begeleid door de invloedrijke zaakwaarnemer Rob Jansen, die de spits 'op weg naar ongetwijfeld een nieuwe club' zal helpen. Jörgensen zelf lijkt bovendien niet van plan om nog een seizoen in de Eredivisie door te brengen. De Deen is een uitgesproken tegenstander van kunstgras en ziet het naar verluidt niet zitten om nóg een jaar uitwedstrijden op de rubberen ondergrond af te werken.

Feyenoord zal bij een eventuele transfer van Jörgensen overigens minder geld overhouden dan de club aanvankelijk gedacht had. De Rotterdammers sloegen in de winterstop een bod van Newcastle United ter waarde van achttien miljoen euro af en gokten dat de transferwaarde van Jörgensen na een goed WK de hoogte in zou gaan. De bekerwinnaar lijkt echter genoegen te moeten nemen met minder. Karim El Ahmadi gaat waarschijnlijk al voor een bescheiden transfersom vertrekken en technisch directeur Martin van Geel moet eerst spelers verkopen voordat de Feyenoord-selectie van vers bloed kan worden voorzien.

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem begrijpt dat Jörgensen een nieuwe stap wil maken. "Het moment voor hem om te vertrekken is logisch", aldus De Kromme in gesprek met het AD. "Een club die wil aanvallen, kan hem halen. Want het is een slimme speler." Van Hanegem vindt bovendien dat Feyenoord in de winterstop te hoog in de boom is gaan zitten. "Ik vond 18 miljoen destijds al een behoorlijk bedrag."