PEC Zwolle is aanvaller kwijt: Poolse club maakt komst spits wereldkundig

5 juli om 11:07

Piotr Parzyszek maakt definitief de overstap naar Piast Gliwice. De Poolse aanvaller keert daarmee terug in zijn geboorteland. Dat meldt de Poolse club via de officiële kanalen.

Eerder werd al bekend dat de aanvaller PEC Zwolle zeer waarschijnlijk de rug toe zou keren. De 24-jarige spits heeft in Polen zijn nieuwe werkgever gevonden. Hij tekent bij Piast Gliwice een contract tot juni 2021. Piast Gliwice eindigde vorig seizoen op de dertiende plek in de competitie en wist zich in de degradatiegroep maar net te handhaven.

"Piast was heel geïnteresseerd en wilde me heel graag hebben, dus ik ben blij dat het voor elkaar is. Nu kan ik me op het voetballen richten", aldus Parzyszek op de website van de Poolse club. "Ik hoop dat ik snel in het team pas en goals kan gaan maken voor deze club. Ik hoop dat we een goed seizoen gaan draaien."

Parzyszek speelde in Nederland ook voor De Graafschap, maar kwam vorig seizoen transfervrij over naar Zwolle. In 23 competitiewedstrijden maakte de aanvaller vorig seizoen vijf goals. Hoeveel PEC ontvangt voor de transfer is niet bekend. De aanvaller stond nog tot 2020 onder contract in Zwolle.