PSV lijkt nog niet klaar op de transfermarkt: "Tot 1 september kan dat nog steeds"

6 juli om 07:33

Toon Gerbrands heeft een turbulente periode achter de rug. De PSV-directeur werkte de afgelopen jaren nauw samen met trainer Phillip Cocu en technisch manager Marcel Brands, maar zag zijn collega's plotseling kort na elkaar vertrekken.

Cocu is inmiddels hoofdtrainer van het Turkse Fenerbahçe en Brands fungeert als director of football bij Everton. "Ik zal er eerlijk over zijn dat ik zo'n periode in zeventien jaar betaald voetbal niet zo heel vaak heb meegemaakt", vertelt Gerbrands aan het Eindhovens Dagblad. De directeur benadrukt echter dat PSV op dit scenario was voorbereid. "Wat mij betreft is er voor elke post die vrijviel een zeer capabele vervanger gevonden. Het bijzondere was dat er een aantal dingen bij elkaar kwam, maar samen met bijvoorbeeld John de Jong (hoofdscout, red.) is er binnen PSV snel geschakeld."

Gerbrands denkt ook dat de spelersgroep van PSV klaar is voor het nieuwe seizoen. De club versterkte zich al met de verdedigers Denzel Dumfries, Angelino en Nick Viergever, maar lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. "We zijn klaar voor een nieuwe fase, waarbij ook al een aantal mutaties in onze selectie heeft plaatsgevonden. Tot 1 september kan dat nog steeds."