Almere-uitblinker Overtoom maakt transfer: 'Blij dat ze eruit zijn gekomen'

Almere-uitblinker Overtoom maakt transfer: 'Blij dat ze eruit zijn gekomen'

06-07-2018 19:30
51

Tom Overtoom maakt de overstap van Almere City naar NEC. De Nijmegenaren kondigen de transfer via de officiële kanalen aan. Overtoom tekent voor drie jaar bij NEC. 

Na een goed seizoen bij Almere, waar hij aanvoerder was, waren er veel clubs die geïnteresseerd waren in Overtoom. Het wordt dus NEC, waar hij Jack de Gier tegenkomt. De Gier was vorig seizoen trainer van Almere.

"In de gesprekken die ik met Remco Oversier en de trainer heb gehad spatte de ambitie er vanaf", vertelt hij op de clubsite van NEC. "Ik ben blij dat N.E.C. en Almere er uit zijn gekomen en kijk er enorm naar uit om de komende seizoenen samen met iedereen in en rondom de club verder te bouwen!"

Technisch directeur Remco Oversier: "Met Tom halen we een ervaren speler binnen, die ons middenveld voorziet van nog meer creativiteit en voetballend vermogen. Tom kan zowel op een middenveld met de punt naar voren als naar achteren uitstekend uit de voeten en is een échte voetballende middenvelder die altijd de diepte zoekt in zijn korte en lange passing, in elke situatie."

"Hiermee zorgt hij vaak voor dreigende situaties en kansrijke momenten. De komende jaren gaan we samen met Tom bouwen aan N.E.C. en we kijken uit naar een prettige en succesvolle samenwerking."