Rode Duivel: 'Dit hebben we nog nooit gezien, de Gouden Generatie'

Rode Duivel: 'Dit hebben we nog nooit gezien, de Gouden Generatie'

06-07-2018 23:45
110

Kevin De Bruyne drukte in een nieuwe rol nadrukkelijk zijn stempel op het spel van de Rode Duivels. Met een schitterende uithaal tekende hij voor de 0-2 tegen Brazilië (2-1). Nu wil De Bruyne meer.

"We hebben de eerste helft goed gespeeld. Kansen gecreëerd. De Brazilianen wisten niet wat te doen. Na rust hebben ze hun tactiek moeten aanpassen. Uiteindelijk hebben we er alles aan gedaan om deze match te winnen", zegt de middenvelder, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

In de halve finale wacht Frankrijk. "Wij willen iets moois bereiken. Maar dat is niet gemakkelijk", stelt De Bruyne. "Tien à vijftien ploegen komen naar hier om te winnen. We zijn trots. Nu we bij de laatste vier zijn, willen we nu ook echt naar die finale. Ik herhaal: we gaan er alles aan doen om de match tegen Frankrijk te winnen."

Thomas Meunier was in extase. "Ik voel me fier. Niet alleen ik mag fierheid voelen, ook de ploeg, de fans en heel het land. Dit hebben we bijna nog nooit gezien. De generatie van 1986 is verleden tijd. De Gouden Generatie is er nu in Rusland. Frankrijk zal moeilijk zijn, maar dat gaat ook. Als je Brazilië verslaat, kun je ook Frankrijk verslaan."