Verbeek wijst naar Twente-lek: 'Aantal jongens ergerde zich er gigantisch aan'

7 juli om 06:58

De dramatische periode bij FC Twente is het dieptepunt in de trainerscarrière van Gertjan Verbeek. Dat zegt de 55-jarige oefenmeester, die binnen zes maanden werd ontslagen in Enschede, in een interview met De Stentor.

"Dit is mijn grootste teleurstelling in mijn trainersloopbaan", concludeert Verbeek. "Ik ben er toch ingestapt met het idee: dit wordt mijn laatste klus als trainer in Nederland." Hij had naar eigen zeggen te laat door dat er grote verdeeldheid was in de spelersgroep. Ook lag alles in no-time op straat. "Er bleef bijna niets binnenskamers bij Twente. Of het nou op directieniveau was, of op managementniveau."

"Hadden we een bespreking in Hengelo, dan stonden de notulen twee uur later op internet. Ook vanuit de kleedkamer kwamen dingen naar buiten die alleen vanuit de spelersgroep konden komen. En een aantal jongens heeft zich er gigantisch aan gestoord dat niets geheim bleef. Je kan mensen dan niet meer vertrouwen, een slechte bodem."

Dat Twente onder zijn leiding op de laatste plek belandde, had grote gevolgen voor hem en zijn vriendin. "In de laatste veertien dagen, toen wij onderaan kwamen te staan, kreeg mijn vriendin zo even 700 berichten via Facebook en LinkedIn. Berichten tot aan doodsbedreigingen toe. Die kerel van jou moet hangen!, Die kerel van jou moet dood! Ik kom uit die wereld, weet dat het gebeurt. Maar zij is sinds kort onderdeel van mijn leven en schrikt zich kapot."