De Vries: 'Dat vind ik eerlijk gezegd wel absurd, ik vind het niet kunnen'

De Vries: 'Dat vind ik eerlijk gezegd wel absurd, ik vind het niet kunnen'

08-07-2018 17:46
29

Peter R. de Vries, naast presentator en televisiepersoonlijkheid ook voetbalmakelaar, vindt het 'absurd' dat collega's als  - bijvoorbeeld - Mino Raiola miljoenen euro's verdienen aan transfers van spelers. De Vries zegt dat in gesprek met Voetbal International. 

De Vries heeft respect voor Raiola, benadrukt hij. "Het zou een beetje raar zijn als wij als Klein Duimpje nu Goliath de maat gaan nemen. Die man moet ontegenzeggelijk kwaliteiten hebben, anders hou je het nooit zo lang vol aan de top."

Het feit dat zaakwaarnemers als Raiola gigantische commissies opstrijken bij het regelen van deals - dáár heeft hij moeite mee. "Dat vind ik eerlijk gezegd wel absurd. Niemand is er vies van goed te verdienen, ook voor ons is het niet allemaal liefdewerk oud papier. Maar dat zaakwaarnemers twintig miljoen of meer aan de markt onttrekken, vind ik niet kunnen."

"Wij berekenen zeven procent provisie over het inkomen van een speler. In het geval van een Jupiler League-salarisje halen we er misschien net de reiskosten uit."

Met zijn zoon Royce is De Vries eigenaar van PR Sportmanagement. Ze vertegenwoordigen op dit moment acht voetballers.