Vermeulen: De spelers versterken elkaar niet, er is geen sprake van een optelsom

Vermeulen: "De spelers versterken elkaar niet, er is geen sprake van een optelsom"

08-07-2018 22:05
43

Arno Vermeulen relativeert de prestaties van België op dit WK. De Rode Duivels staan dan wel in de halve finale, maar wel met het nodige geluk, stelt de commentator van de NOS.

"Het zit allemaal wel heel dicht bij elkaar, de uitslagen waren vaak erg close", zegt Vermeulen op de site van de NOS. "De geluksfactor moet je niet uitvlakken. Een penalty hier, een ongelukkig eigen doelpunt daar. Wat dat betreft heeft België zich natuurlijk ook naar de halve finales gemazzeld."

België maakte een einde aan het WK-avontuur van Brazilië. In de kwartfinale was de ploeg van bondscoach Roberto Martinez met 1-2 te sterk. "Brazilië heeft, net als vier jaar geleden, niet gebracht wat het in zich heeft. De spelers versterken elkaar niet, er is geen sprake van een optelsom. Brazilië heeft spelers bij Europese topclubs rondlopen, maar in de nationale ploeg zie je niets magisch terug."

Vermeulen vraagt zich af hoe het komt dat er weinig Zuid-Amerikaanse landen zijn die potten kunnen breken op een WK, terwijl er wel veel Zuid-Amerikaanse spelers rondlopen bij Europese clubs. "Misschien ligt dat aan de coaches. De spelers ogen vaak minder fit ook. Uruguay heeft het wel aardig gedaan, maar Argentinië heeft toch wel gefaald, al is die ploeg op papier niet zo heel sterk."