Oranje komende vier jaar bij NOS: Dat zien we ook deze weken weer met het WK

Oranje komende vier jaar bij NOS: "Dat zien we ook deze weken weer met het WK"

09-07-2018 15:18
44

Alle wedstrijden van het Nederlands elftal zijn de komende vier jaar te zien bij de NOS. Dat maakt de omroep maandag bekend.

Het Nederlands elftal speelt de komende vier jaar kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2020 en het WK van 2022, wedstrijden in de Nations League en vriendschappelijke interlands. Alles is live te zien bij de NOS.

"Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep", stelt algemeen directeur Gerard Timmer. "Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is in staat mensen in alle geledingen van de samenleving te verbinden. Dat zien we ook deze weken weer met het WK."

Als Oranje zich weet te plaatsen voor de eindtoernooien van 2020 en 2022, worden ook die wedstrijden uitgezonden door de NOS. De rechten voor het eerstvolgende EK en WK lagen immers al bij de omroep.

Het eerste optreden van het Nederlands elftal is de oefeninterland tegen Peru op donderdag 6 september. Vervolgens start de Nations League. Tussen september en november neemt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman het twee keer op tegen Frankrijk en Duitsland.