Van Ginkel kan transfer vergeten: middenvelder acht maanden uit de roulatie

Van Ginkel kan transfer vergeten: middenvelder acht maanden uit de roulatie

10-07-2018 20:16
58

Slecht nieuws voor Marco van Ginkel. De middenvelder van Chelsea is geopereerd aan zijn knie en staat maar liefst acht maanden aan de zijlijn. De Londenaren hebben dat dinsdagavond bekendgemaakt.

Van Ginkel is geblesseerd aan zijn rechterknie, waar hij eerder al aan is geopereerd. Eind juni werd er door zowel Chelsea als Van Ginkel bekeken of een operatie noodzakelijk was. Een andere optie was rust houden, of spelen met injecties. Er is gekozen voor een operatie, die succesvol is verlopen, meldt Chelsea. De verwachte herstelduur is ongeveer acht maanden.

Doordat Van Ginkel zolang aan de kant staat is het inmiddels zeker dat de 25-jarige middenvelder deze zomer geen transfer gaat maken. Hij werd in verband gebracht met een hereniging met Phillip Cocu, die sinds kort trainer is van Fenerbahçe. Ook PSV hoopte hem nog een jaar te huren van Chelsea. Beide clubs grijpen dus mis. 

Van Ginkel werd door PSV voor het eerst gehuurd in 2015. Daarna werd de middenvelder zowel in het seizoen 2016/2017 als in 2017/2018 op huurbasis overgenomen door de Eindhovenaren. Van Ginkel begon zijn loopbaan bij Vitesse en speelde naast Chelsea verder voor AC Milan en Stoke City.