Van der Vaart: 'Wat een speler is dat. Het is echt niet normaal wat die gozer kan'

Van der Vaart: 'Wat een speler is dat. Het is echt niet normaal wat die gozer kan'

Gepubliceerd: woensdag 11 juli 2018 om 16:23wo 11-07-2018 om 16:23

Rafael van der Vaart heeft dinsdagavond genoten van Eden Hazard. De Belgische aanvaller bleek bij vlagen ongrijpbaar voor de Franse defensie. Ook Kylian Mbappé (19) kan op complimenten rekenen van de routinier.

"Wat een speler is dat", zegt Van der Vaart over Hazard bij de NOS. "Vanaf de eerste minuut, het is echt niet normaal wat die gozer kan. Dribbelen, overzicht, op de hoogste snelheid..Die rechtsback (Pavard, red.) had een zware eerste helft. Het ziet er ook meteen dreigend uit. Hij ging echt los. Die rechtsback dacht: kut, kut, daar gaat-ie weer."

Bij Frankrijk was Mbappé een van de blikvangers. "Het is echt ongekend. Het is wel lekker als je snel bent. Die gozer heeft echt alles." Daarna krijgt Van der Vaart de beelden te zien van de hakbal van Mbappé op Olivier Giroud, die de gecreërde kans niet wist te benutten. "Deze dan? Kijk even. Het is jammer dat Giroud er nog in stond. Dit is klasse die je niet vaak ziet."

België verloor met 1-0 van Frankrijk en slaagde er niet in om zich voor het eerst in de historie voor een WK-finale te plaatsen. Hugo Borst: "Het zijn fracties van verschillen. Frankrijk had 55% recht op de overwinning en België 45%. Zo dicht ligt het bij elkaar. Dit was de finale. België had waarschijnlijk korte metten gemaakt met Engeland of Kroatië. We moeten het maar zo zien dat ze de finale wel hebben gespeeld, maar onder de noemer halve finale."

Poll

Eens met Van der Vaart?

(527 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws