Derksen: 'Laat ze het lekker uitzoeken bij de NOS. Dit zal bij hen slecht vallen'

Derksen: 'Laat ze het lekker uitzoeken bij de NOS. Dit zal bij hen slecht vallen'

11-07-2018 16:40
78

Johan Derksen vindt dat de NOS een voorbeeld moet nemen aan de commerciële zenders. Het heeft alles te maken met de uitzendrechten van de wedstrijden van het Nederlands elftal, die de komende vier jaar bij de NOS te zien zijn. Derksen denkt dat er programmamakers zijn die er moeite mee hebben dat de publieke omroep miljoenen heeft geïnvesteerd in de uitzendrechten.

"Het is blijkbaar een statussymbool voor een zender als je het Nederlands elftal hebt", aldus Derksen bij VI Oranje Blijft Thuis. "Wij hebben het Nederlands elftal bij RTL gehad. De directie van RTL zei toen dat dat heel veel kost. Met reclameblokken voor en na de wedstrijd en in de rust konden ze het niet financieren. Het Nederlands elftal uitzenden kost je altijd geld."

"Ik hoor al die interessante programmamakers die van onze belastingcenten jarenlang uren, dagen en weken over een lullig programmaatje deden al klagen in de kranten dat het voetbal zoveel geld kost, want allerlei programma's worden daar de dupe van. Laat ze het lekker uitzoeken bij de NOS. Bij de publieke omroep moeten ze eens leren om programma's te maken die geld opleveren, zoals ze dat bij de commerciële omroep doen."

"Ze hebben het vrij makkelijk van de belastingcenten. Geef mij maar een budget en dan maak ik een interessant programmaatje. Dit zal bij de andere programmamakers heel slecht vallen. Ik kan me ook voorstellen dat een gedeelte van de linkse politiek het hier niet mee eens is. Die zullen dit aangrijpen om ook een bühne te veroveren."