'Ajax wil Blind-transfer binnen 48 uur afronden; club zette Van der Sar in'

'Ajax wil Blind-transfer binnen 48 uur afronden; club zette Van der Sar in'

12-07-2018 06:24
176

Ajax hoopt de transfer van Daley Blind binnen 48 uur af te ronden. De Amsterdammers naderen een akkoord met Manchester United en hebben haast.

Dat meldt De Telegraaf. Ajax heeft haast om twee redenen: over dertien dagen staat de wedstrijd tegen Sturm Graz (voorronde Champions League) voor de deur en maandag vertrekt United richting Amerika voor een trainingskamp. Dat gebeurt in principe mét Blind.

Beide partijen beseffen dat het beter is als er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over de toekomst van de linkspoot. Blind wil liever vandaag dan morgen weg, schrijft De Telegraaf. Mocht hij met United op het vliegtuig stappen, dan krijgt hij op het trainingskamp wéér een bijrol.

Transferbedrag
United hield vast aan een transfersom van zeventien miljoen euro, maar dat was te veel voor Ajax. De verdediger annex middenvelder is volgend jaar zomer immers transfervrij. Algemeen directeur Edwin van der Sar, die een verleden heeft bij United, werd ingezet om de prijs naar beneden te halen. Dat lijkt gelukt, al is niet duidelijk wat de Amsterdammers daadwerkelijk gaan betalen voor Blind.

De Telegraaf schrijft dat er nog 'een paar obstakels' zijn en dat het wachten is op witte rook. Blind heeft behoorlijke persoonlijke eisen, maar dat is voor Ajax geen probleem. Hij kan in Amsterdam een contract voor drie of vier jaar tekenen.