Update: Vertrek Conte aanstaande: Fabregas verstuurt dankwoord via Twitter'

Update: Vertrek Conte aanstaande: Fabregas verstuurt dankwoord via Twitter'

12-07-2018 18:46
44

Het hoge woord lijkt eruit: Antonio Conte moet vertrekken als manager van Chelsea. De Engelse grootmacht zou hem donderdag hebben ontslagen.

Verschillende media uit Italië en Engeland, waaronder Sky Sport Italia en The Sun, maken melding van de breuk. Conte kreeg donderdag in een vergadering met de clubleiding te horen dat hij met onmiddellijke ingang moet opstappen. De afgelopen twee jaar stond hij aan het roer op Stamford Bridge.

In zijn eerste seizoen werd Chelsea onder leiding van Conte meteen landskampioen. Vervolgens kwam de klad erin, al pakten The Blues nog wel de FA Cup in mei. Conte had naar verluidt geen krediet meer bij het merendeel van de spelersgroep. Opvallend genoeg begon de 48-jarige Italiaan deze week 'gewoon' aan de voorbereiding.

Chelsea meldt nog niets, maar de laatste weken werd al druk gespeculeerd over de opvolger van Conte. Maurizio Sarri zou op pole-position liggen om zijn landgenoot op te volgen.

Update 18.45 uur: De tweet die Chelsea-speler Cesc Fabregas de wereld in heeft gestuurd lijkt het ontslag van Antonio Conte te bevestigen. 'Bedankt mister, voor nog een Premier League-titel en een FA Cup. Het was voor mij in het begin niet makkelijk je te overtuigen, maar uiteindelijk lukte dat en ik hoop dat je trots bent. Succes in de toekomst', schrijft de middenvelder. Het wachten is nog op de officiële bevestiging van Chelsea.