Groot transfernieuws uit Zwolle: PEC kaapt twee smaakmakers weg bij VVV-Venlo

Groot transfernieuws uit Zwolle: PEC kaapt twee smaakmakers weg bij VVV-Venlo

13-07-2018 10:04
77

Groot transfernieuws bij PEC Zwolle: de Overijsselse club heeft Vito van Crooij en Clint Leemans vastgelegd. Het duo komt over van VVV-Venlo, waar beiden nog een contract voor een seizoen hadden. Dat bevestigen de clubs vrijdag.

PEC had beide spelers al enige tijd op het oog. De 22-jarige Van Crooij tekent een contract voor drie jaar in het MAC3PARK Stadion, Leemans, eveneens 22, ligt voor drie seizoenen vast. De Zwollenaren leken de twee aanvankelijk pas aan te willen trekken op het moment dat Ryan Thomas of Younes Namli de club zou verlaten, maar de club heeft nu toch doorgepakt. Hoeveel VVV voor zijn steunpilaren ontvangt, is niet bekendgemaakt.

"Met Clint en Vito hebben wij twee versterkingen in huis gehaald waar we al lange tijd een oogje op hadden", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC. "Dit duo heeft vorig seizoen een belangrijk aandeel gehad in de rechtstreekse handhaving van VVV-Venlo in de Eredivisie. Clint is een speler die teamgenoten om zich heen beter kan laten voetballen. Ook Vito past goed bij onze spelopvatting van attractief en aanvallend voetbal spelen. Daarnaast hebben we met deze aanwinsten direct twee specialisten op het gebied van vrije trappen aangetrokken."

Van Crooij, een jeugdproduct van VVV, was het afgelopen seizoen goed voor vijf goals en zes assists namens de Limburgers. Middenvelder Leemans doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte in 2016 de overstap naar De Koel. Hij was het voorbije seizoen goed voor tien doelpunten en vier assists.