PEC in gesprek met Van der Vaart: 'Aan ons besteed om voetbalwereld te verrassen'

PEC in gesprek met Van der Vaart: 'Aan ons besteed om voetbalwereld te verrassen'

13-07-2018 11:56
22

Rafael van der Vaart houdt sinds begin deze maand zijn conditie op peil bij PEC Zwolle. Toen werd gezegd dat er één procent kans was dat er iets meer uit zou voortvloeien. Een contract voor de 109-voudig international lijkt zeker niet uitgesloten.

"We hebben nog geen percentage eraan gekoppeld", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen FOX Sports over een mogelijk dienstverband van Van der Vaart in Overijssel. "Vanmiddag gaan we de twee weken evalueren met Rafael en John (van 't Schip, red.). Daarin gaan we zien hoe zijn gevoel is en hoe hij het heeft ervaren. En wat eventueel de toekomst voor Rafael zal brengen bij PEC, of niet."

"De persoon Rafael van der Vaart past absoluut bij PEC Zwolle", vertelt Nijkamp. "Het leek alsof hij hier al jaren rondliep binnen de groep. Hij brengt natuurlijk enorm veel ervaring mee. Een soort mentorschap-rol had hij eigenlijk de afgelopen twee weken. Daarom is het mooi dat hij deze week ook bij het trainingskamp aanwezig was."

"Ik moet zeggen dat hij fysiek al verder is dan ik had gedacht, dus dat is positief", vervolgt Nijkamp. "Maar laten we eerst maar eens met elkaar gaan praten vanmiddag om de volgende stap eventueel wel of niet te gaan zetten." Nijkamp lijkt niet helemaal onwelwillend over een Eredivisie-rentree van Van der Vaart te staan. "PEC is een club die zich graag wil onderscheiden, ook met dit soort buitenkansjes. Dat moet je goed onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ik sluit niets uit."

De directeur noemt Van der Vaart 'een van de krenten in de pap'. "Met zijn ervaring is hij voor iedere club in de Eredivisie een toegevoegde waarde. We moeten het eens goed met elkaar gaan bespreken. Het is aan ons wel besteed dat we de voetbalwereld kunnen verrassen."