Pover Ajax verliest ook tweede duel van Anderlecht en heeft nog genoeg te doen

13-07-2018 21:25
148

Ajax moet nog bergen werk verzetten om over twee weken tegen Sturm Graz goed voor de dag te komen. De Amsterdammers speelden in het Olympisch Stadion tegen Anderlecht en gingen hard onderuit: 1-3.

Eerder op de dag verloor ook Jong Ajax van het beloftenelftal van de Belgische topclub: 3-5. Een paar uur later stond de wedstrijd van het 'grote' Ajax gepland. De ploeg van Erik ten Hag kon in de eerste helft nog tegenstand bieden, maar was in de tweede helft volledig kansloos.

Ajax had in de eerste helft het meeste balbezit, maar wist daar geen kansen mee te creëren. Uit het niets kwam Anderlecht via spits Ivan Santini op voorsprong. Die achterstand werd razendsnel gerepareerd door David Neres, die af kon ronden na een goede aanval, waar ook Hakim Ziyech bij betrokken was.

In de tweede 45 minuten was Anderlecht superieur aan Ajax, dat er niet meer uit kon komen en zelden een kans wist te creëren. De voorsprong voor de Belgen liet op zich wachten en kwam er door Nany Landry Dimata, die een strafschop benutte. Luis Orejuela maakte daarvoor een overtreding in het strafschopgebied.

Ten Hag moet zich langs de zijlijn groen en geel hebben geërgerd aan het spel van zijn ploeg. Er werd slecht verdedigd en veel passes kwamen niet aan. De wedstrijd was gespeeld toen Santini er in de 65e minuut op prachtige wijze 1-3 van maakte.

Ajax probeerde het nog wel, maar Anderlecht hield de boel achterin goed dicht. Zaterdag vertrekt Ajax naar Engeland voor een trainingskamp, waar de ploeg zich kan voorbereiden op de twee wedstrijden tegen Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League.