De Telegraaf: Blind bereikt persoonlijk akkoord en wordt duurste Ajax-speler ooit

De Telegraaf: Blind bereikt persoonlijk akkoord en wordt duurste Ajax-speler ooit

14-07-2018 00:20
345

Daley Blind heeft met Ajax een persoonlijk akkoord bereikt, meldt De Telegraaf vrijdagavond laat. De 28-jarige verdediger annex middenvelder wordt in één klap de duurste Ajax-speler ooit en gaat in Amsterdam tekenen voor vier jaar. Blind is 'op enkele punten en komma's na' persoonlijk rond met Ajax.

Met de transfer is een bedrag van zestien miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 21 miljoen euro, waardoor hij de duurste speler in de geschiedenis van de club gaat worden. Bronnen rond de Engelse club bevestigen dat aan De Telegraaf. 

Blind passeert Miralem Sulejmani, die sc Heerenveen in 2008 voor ruim zestien miljoen verliet voor Ajax en tien jaar lang door het leven ging als de duurste Ajax-speler ooit. Voor Dusan Tadic wordt maximaal 13,7 miljoen betaald. David Neres kostte maximaal vijftien miljoen.

Algemeen directeur van Ajax en oud-United-keeper Edwin van der Sar werd ingezet om de prijs naar beneden te halen, maar de Premier League-grootmacht bleef vasthouden aan een hoge transfersom, ondanks dat Blind nog maar een contract voor een jaar heeft. United wilde een hoog bedrag omdat de vervanger van Blind rond de zestig miljoen euro gaat kosten. Het gaat om Leicester City-verdediger Harry Maguire.

Alle gemaakte afspraken moeten nu op papier worden gezet. Daarna kan Blind, die er bij meerdere clubs uit Europa goed op staat, tekenen.