Van Persie kijkt zijn ogen uit: 'Wat een talent en nog maar negentien jaar'

Van Persie kijkt zijn ogen uit: 'Wat een talent en nog maar negentien jaar'

14-07-2018 07:48
36

Robin van Persie deelt de kritiek op de defensieve speelwijze van Frankrijk niet. Toch heeft de aanvaller van Feyenoord een kleine voorkeur voor Kroatië in de WK-finale van zondag.

"De underdog, de ploeg die al driemaal een verlenging moest afwerken. En een rustdag minder dan Frankrijk. Ik zou het Kroatië wel gunnen", laat Van Persie weten aan het Algemeen Dagblad. "Luka Modric speelt een geweldig toernooi. Met elkaar knokken voor een goed resultaat, dat vind ik knap bij die Kroaten."

Zijn voorkeur voor de Kroaten heeft niets te maken met een antipathie tegen Frankrijk. "Frankrijk gaat vooral achteruit bij een voorsprong. Wat is er mis mee om dan wat meer te verdedigen?", vraagt Van Persie zich af. "Bovendien hebben ze de spelers om er heel snel uit te komen."

"Ik geniet echt van Kylian Mbappé. Wat een talent en nog maar 19 jaar. Ja, ook hij krijgt kritiek omdat hij tegen België en Uruguay tegenstanders irriteerde. Ik vond persoonlijk de reactie van de tegenstanders een beetje overdreven. Mbappé nam de bal even mee, zo erg was dat toch niet?", besluit de routinier.