Turken kloppen tevergeefs met 'flinke zak geld' aan in Emmen: Ik doe het niet

Turken kloppen tevergeefs met 'flinke zak geld' aan in Emmen: "Ik doe het niet"

14-07-2018 11:48
39

Anco Jansen is vastbesloten om het Eredivisie-debuut van FC Emmen mee te maken. De 29-jarige spelmaker had een lucratief avontuur aan kunnen gaan in Turkije, vertelt hij zaterdag aan het Dagblad van het Noorden.

Süperlig-promovendus Afjet Afyonspor had 'een flinke zak geld' klaarliggen voor Jansen, die twijfelde over de financieel aantrekkelijke aanbieding. "Puur omdat het echt om heel veel geld ging. Zo eerlijk ben ik dan ook. Ik word toch een jaartje ouder. Dan moet je je toekomst ook wat gaan veiligstellen", aldus Jansen, die uiteindelijk liever bij zijn vrouw en pasgeboren dochter bleef en koos voor Eredivisie-voetbal. "Na een gesprek met de trainer en de voorzitter heb ik besloten: ik doe het niet. Ik blijf bij Emmen."

Jansen denkt dat FC Emmen een succesvol debuutseizoen in de Eredivisie kan beleven, mits de spelers alles voor elkaar over hebben. "Het is voor ons heel belangrijk dat we in de Eredivisie een groep hebben die normaal doet en hard wil werken. Dat klinkt simpel, maar is niet vanzelfsprekend. Als je voor elkaar door het vuur gaat, kan dat komend seizoen doorslaggevend zijn." De Zwollenaar denkt terug aan zijn tijd bij Roda JC, waar dat juist niet het geval was. "Daar trokken ze ineens een blik met vijftien vreemdelingen open. Dat zette helemaal geen zoden aan de dijk."