'Twente heeft nóg meer geld nodig van sponsors: het is erop of eronder deze week'

'Twente heeft nóg meer geld nodig van sponsors: het is erop of eronder deze week'

16-07-2018 18:30
341

Het moment van de waarheid lijkt te naderen voor FC Twente. De Tukkers moeten deze week gered worden door sponsors, want de club bungelt nog altijd aan een flinterdun draadje. Dat schrijft RTV Oost maandagmiddag.

De investeerders moeten met meer geld dan hen lief is over de brug komen om de noodlijdende degradant te redden. Ze zijn momenteel in verregaande onderhandelingen met Twente-directeur Erik Velderman, die intern geplaagd en fel bekritiseert wordt, aldus de regionale omroep.

De sponsors zegden eerder toe om voor 12,5 miljoen euro aan aandelen te kopen, maar dat is nog niet voldoende. Twente legde eerder deze maand al een vraag van veertien miljoen euro bij hen neer. Nu gaan er geluiden op dat er zelfs nog meer geld nodig is. Zodra een akkoord bereikt is met de investeerders hoopt Twente spijkers met koppen te slaan op de transfermarkt.

De gemeente Enschede moet ondertussen nog de knoop doorhakken over de gevraagde garantstelling van zeven miljoen, maar het lijkt er niet op dat zij akkoord gaan. Vrijdag, als de politiek met zomerreces gaat, hoopt de gemeente met een statement te komen.

No Poll