'Broertje van Kongolo (20) verlaat Manchester City en komt naar de Eredivisie'

'Broertje van Kongolo (20) verlaat Manchester City en komt naar de Eredivisie'

17-07-2018 17:52
100

SC Heerenveen heeft met Rodney Kongolo de derde zomerversterking binnen. Kongolo is het jongere broertje van Terence Kongolo en komt over van Manchester City.

Dat meldt de Leeuwarder Courant dinsdag. Kongolo gaat dinsdag nog tekenen in het Abe Lenstra Stadion. De twintigjarige verdedigende middenvelder wordt al jaren gezien als toptalent. City nam hem vier jaar geleden over van Feyenoord, waar hij in de jeugdopleiding speelde. Doorbreken bij City lukte Kongolo echter niet. De Premier League-club verhuurde hem het afgelopen seizoen aan League One-club Doncaster Rovers.

Kongolo heeft bij City nog een contract voor een jaar. Heerenveen neemt hem niet op huurbasis over, maar permanent. Duidelijk is niet wat de club uit Friesland neer heeft moeten leggen voor Kongolo. De Leeuwarder Courant sluit niet uit dat City een terugkoopclausule heeft bedongen.

Met de komst van Kongolo heeft Heerenveen ingespeeld op de afwezigheid van Stijn Schaars, die zwaargeblesseerd is. Schaars liep dit voorjaar een dubbele beenbreuk op en is zeker nog een paar maanden uit de roulatie. De eredivisionist haalde eerder al Sherel Floranus en Sam Lammers op bij respectievelijk Sparta en PSV.