Van Geel: 'Ik ontken niet dat ik behoorlijke discussies heb gevoerd met Jörgensen'

Van Geel: 'Ik ontken niet dat ik behoorlijke discussies heb gevoerd met Jörgensen'

18-07-2018 07:52
120

Martin van Geel schrikt niet van de bedragen die Ajax en PSV neer kunnen leggen voor spelers. De technisch directeur van Feyenoord baalt wel dat hij in onderhandelingen met andere clubs lager in moet zetten.

"Het is kenmerkend voor de verhoudingen", vertelt Van Geel in een groot interview met Voetbal International. "Ajax en PSV halen spelers tussen tien en vijftien miljoen. Wij voor minder dan de helft. Helaas verkoopt Feyenoord ook voor minder. Dat irriteert me. Het geeft aan dat Feyenoord in een andere prijscategorie zit. Bij mij beginnen ze altijd veel lager te bieden dan daar."

Van Geel benadrukt dat de internationale status van een club een grote rol speelt. "Bij Ajax verkocht ik Wesley Sneijder voor 27 miljoen. Had Sneijder bij Feyenoord gezeten, dan had hij misschien de helft opgeleverd."

Van Geel weigerde in januari een miljoenenbod van Newcastle United op Nicolai Jörgensen, die zelf maar al te graag naar de Premier League wilde. "Ik ga niet ontkennen dat we in de winter behoorlijke discussies hebben gevoerd. Maar wel op basis van respect. Nicolai is een prima kerel. Hij weet ook nog dat ik in Kopenhagen zat en wij met een vijfjarig contract onze nek hebben uitgestoken."