PSV maakt indruk en boekt overtuigende zege op Turkse kampioen Galatasaray

PSV maakt indruk en boekt overtuigende zege op Turkse kampioen Galatasaray

18-07-2018 20:54
120

PSV heeft de tweede oefenwedstrijd in Zwitserland gewonnen. Door treffers van Steven Bergwijn, Donyell Malen en Cody Gakpo was de ploeg van coach Mark van Bommel met 3-1 te sterk voor Galatasaray.

Van Bommel stuurde tegen de Turkse kampioen een sterk elftal in het veld, waarbij Nick Viergever zijn officieuze debuut maakte. Na een behoedzame start gaf PSV in het laatste kwartier voor rust gas. Steven Bergwijn onderstreepte het overwicht met een fraaie goal, die via de rechter- en linkerpaal binnen zeilde. Hij beloonde goed voorwerk van Daniel Schwaab en Denzel Dumfries.

In de tweede helft bleven de Eindhovenaren de bovenliggende partij. Na weer een voorzet van Dumfries haalde Malen de trekker over. Galatasaray kwam snel terug via een lobje van Martin Linnes, die Jeroen Zoet wist te verschalken. Luuk de Jong had de kans op 3-1, nadat Malen hem wegstuurde, maar hij kon niet afwerken. Cody Gakpo deed dat als invaller wel overtuigend. Hij schoot de bal in de kruising.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab(72/Obispo), Viergever(46/Isimat), Angeliño(72/Sadilek); Ramselaar(61/Hendrix), Rosario(72/Rigo), Pereiro(72/Mauro); Malen(72/Verreth), De Jong(72/Piroe), Bergwijn(72/Gakpo).