Ajax-talent Lang looft 'vaderfiguur': Ik zie hem ook gewoon als een voorbeeld

Ajax-talent Lang looft 'vaderfiguur': "Ik zie hem ook gewoon als een voorbeeld"

19-07-2018 22:08
47

Noa Lang stond donderdagmiddag in de basisopstelling van Ajax voor het oefenduel met Wolverhampton Wanderers. Het negentienjarige talent probeert aan te haken en kijkt daarvoor vooral goed naar Hakim Ziyech.

"Het gaat natuurlijk allemaal veel sneller", zegt Lang, die voor het eerst de voorbereiding meedraait met het eerste elftal, tegen Voetbal Inside. "Ze zijn fysiek veel sterker en professioneler, maar dat is allemaal goed. Vooral voor een jongen van mijn leeftijd. Dan moet je kijken wat je nog moet verbeteren om echt met zulke ploegen mee te kunnen doen."

Al met al heeft Lang een goed gevoel over de voorbije weken. "Ik was natuurlijk een tijdje geblesseerd en ben daarna geopereerd. Ik ben in deze voorbereiding weer aangesloten en ik denk dat ik wel tevreden kan zijn met hoe het is gegaan. Ik ben fit gebleven, dat is het belangrijkste. Ik heb mijn best gedaan en meer kan ik niet doen."

Lang trekt veel op met de andere jongelingen, maar ook met Ziyech. "Dat is wel echt een vaderfiguur voor me. Hij heeft al veel meegemaakt en zegt me wat ik beter moet doen. Ik lach veel met hem en kan buiten en in het veld heel veel van hem leren. Ik zie hem ook gewoon als een voorbeeld."