Ten Hag moet puzzel leggen: 'Drie, vier, vijf posities waarover ik twijfel'

Ten Hag moet puzzel leggen: 'Drie, vier, vijf posities waarover ik twijfel'

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2018 om 07:33vr 20-07-2018 om 07:33

Erik ten Hag weet dat Ajax nog bergen werk moet verzetten om over vijf dagen goed voor de dag te komen tegen Sturm Graz. De voorbereiding verliep alles behalve vlekkeloos. Donderdag speelde de A-ploeg gelijk tegen Wolverhampton Wanderers (1-1). Later op de avond was League One-club Walsall FC te sterk voor de B-ploeg.

Daardoor moet Ten Hag nog een lastige puzzel leggen voor de Champions League-voorronde tegen Sturm Graz. De Ajax-trainer benadrukt echter dat zijn spelers minuten in de benen hebben, wat voor hem belangrijk is. "Ik wist van tevoren dat ik richting Sturm Graz nog een koffer vol met vraagtekens zou hebben", zegt Ten Hag in De Telegraaf.

"Maar het belangrijkste is dat we nu mensen richting die negentig minuten hebben kunnen brengen. We zullen niet de absolute topvorm hebben, maar dat heeft geen enkele ploeg op dit moment."

Ten Hag wil niet te zwaar tillen aan de oefennederlaag van donderdag tegen Walsall. "Laten we vooral niet vergeten dat deze wedstrijd midden in het trainingskamp viel. Er is keihard getraind en dat hadden we in de opbouw ook nodig. Nu zullen we gas terugnemen. Ik weet zeker dat de spelers woensdag veel frisser zullen zijn. Er zijn nog wel drie, vier of vijf posities waarover ik twijfel richting het duel met Sturm Graz."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Gaat Ajax zich plaatsen voor de volgende ronde?

(9097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws