Schrijvers zorgen voor wereldwijde primeur voor Feyenoord: De eerste en enige

Schrijvers zorgen voor wereldwijde primeur voor Feyenoord: "De eerste en enige"

20-07-2018 13:29
42

Feyenoord beschikt sinds deze week als eerste voetbalclub ter wereld over een eigen encyclopedie. Auteurs Jan Oudenaarden en Paul Groendijk presenteerden vrijdag in De Kuip hun boek De F van Feyenoord.

"Dit is uniek. De eerste en de enige in de hele wereld", stelt Oudenaarden in gesprek met RTV Rijnmond. De schrijver werd door zijn uitgever op het idee gebracht. "Hij vroeg aan ons: bestaat er al zoiets voor een andere club? Wij zeiden: nee. Toen vroeg hij ons: kunnen jullie er dan eentje maken voor Feyenoord? En wij zeiden meteen: natuurlijk kunnen we dat. We hebben samen een gigantische database, dus daar kunnen we een mooie encyclopedie van maken."

In het omvangrijke boek is de volledige geschiedenis van het honderdtien jaar oude Feyenoord opgenomen: alle spelers, trainers, bestuurders en gewonnen prijzen van de Rotterdammers hebben een plek gekregen. Dat geldt ook voor de huidige hoofdsponsor Qurrent, die zorgt voor bezetting bij de Q. "Dat is een rotletter, dus we zijn heel blij met die sponsor. Ik weet niet wat ze leveren, maar ik vind het hartstyikke goed", lacht Groenendijk. "Ze moeten wat creatiever spelers aantrekken. Wat meer spelers met een Q of een X. Waarom altijd Been of Van Beek? Neem eens iets leuks!"