Jeugdig Ajax-duo grijpt kansen in Engeland: 'Een goede indruk gemaakt'

Jeugdig Ajax-duo grijpt kansen in Engeland: 'Een goede indruk gemaakt'

20-07-2018 14:41
29

Noa Lang en Ryan Gravenberch staan er goed op bij Ajax-trainer Erik ten Hag. De twee beloftevolle buitenspelers zijn met de Amsterdammers mee op trainingskamp in Engeland en hebben daar een uitstekende indruk achtergelaten.

Lang raakte aan het einde van het afgelopen seizoen geblesseerd aan zijn knie, maar heeft zich inmiddels herpakt. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers van donderdag stond Lang in de basis en bereidde hij de treffer van Donny van de Beek voor. "Toen we een maand geleden de voorbereiding startten, was hij nog niet helemaal klaar met zijn revalidatieproces. Maar in de afgelopen weken maakt hij een goede indruk", vertelt Ten Hag aan Voetbal International.

Datzelfde geldt voor de pas zestienjarige Gravenberch. "We staan open voor wat er zich vanuit de eigen jeugd aandient, en die hebben we in de voorbije weken ook nadrukkelijk kansen geboden", aldus Ten Hag. De twee jonge Ajacieden zullen de komende maanden wellicht meer kans op speeltijd krijgen vanwege het wegvallen van Hassane Bandé. De nieuwkomer uit Burkina Faso liep tijdens het oefenduel met Anderlecht een zware blessure op en is tot aan de winterstop uit de roulatie.