Van Persie: Ik heb niets tegen hem, maar ook niet met hem

Van Persie: "Ik heb niets tegen hem, maar ook niet met hem"

21-07-2018 07:58
34

Robin van Persie vindt dat jonge spelers meer tijd moeten krijgen om fouten te maken. Volgens de Feyenoord-routinier zijn jonge spelers 'feitelijk nog kinderen' en verdienen daarom extra krediet.

Van Persie vertelt in een interview met het Algemeen Dagblad over hoe hij de jeugd wil stimuleren en een zetje in de juiste richting wil geven. Dat is niet zoals Pierre van Hooijdonk dat in zijn Feyenoord-tijd deed, zegt de interviewer van het AD. Van Persie reageert: "Ach, eens in de zoveel tijd gaat het weer over Pierre."

Van Persie botste bij Feyenoord met Van Hooijdonk en tijdens het WK van 2014 was de analist kritisch op de prestaties van de spits, die fel van zich afbeet en uithaalde naar Van Hooijdonk. Het leverde een relletje op. "Ik heb niets tegen hem, maar ook niet met hem. Van zijn kant is het precies hetzelfde. Ik doe het op mijn manier met de jonge spelers, hij deed het op zijn manier", zegt Van Persie.

De Feyenoorder vindt dat jonge spelers meer tijd moeten krijgen. "Ik wil ze graag helpen en ze weten dat ik er voor ze ben als het nodig is. Er zitten in de huidige selectie van Feyenoord spelers die nog twee jaar in de jeugd zouden kunnen spelen. Ze doen het beter dan ik deed als jong talent. Bij Feyenoord zitten ze goed. Ze krijgen hier speeltijd, ze krijgen hier aandacht van de technische staf. Bij clubs in het buitenland kan het er veel harder aan toegaan."